Hoe moeten de social media tags worden ingesteld?

Social Media Tags zijn speciaal voor de social media kanalen zoals Facebook, Twitter en Google+. Met de metatags die worden ingesteld kun je bepalen hoe je website uiteindelijk getoond zal gaan worden op het social media kanaal.

Bij facebook wordt dit ook wel de Open Graph genoemd. Als iemand dan op jou Facebook pagina de "Like" button indrukt wordt er een koppeling gemaakt met jouw website en de facebook gebruiker. Jouw website zal dan verschijnen in de lijst van "Likes and Interests" van de gebruiker.

De informatie voor de social media kun je invullen op de beheerpagina -> instellingen.

instellingen social media

Je bent dan in het overzicht van de instellingen van je webshop. Kies hier de optie ‘social media’.

social media

Je kunt dan de gegevens van jou social media kanaal invullen en de webshop zal dit dan allemaal automatische verwerken.

social media koppelingen maken

Bij "Facebook pagina url" vul je de complete url in van je facebook bedrijfspagina bijvoorbeeld: http://www.facebook.com/gratiswebshopbeginnen/
Bij "Facebook admin id" vul je het facebook id van je persoonlijke facebook pagina in, je kunt deze vinden door je eigen profielpagina te openen en te klikken op het kopje "info"

facebook pagina URL

Bij "Twitter gebruikersnaam" vul je de gebruikersnaam in van twitter, deze moet altijd binnen met een @

Bij "Google+ pagina url" vul je de complete url in van je Google+ profiel.

Relevante vragen:
- Hoe zet ik de iDeal betaling in mijn webshop?
- Hoe werkt een eenmalige machtiging of automatische incasso?
- Hoe kan ik Google Analytics instellen?
- Hoe stel ik de verzendkosten in?