Wat is een 404-fout error melding?

Dit is een melding wanneer een bezoeker (of zoekmachine robot) een pagina wil aanroepen die niet (meer) bestaat. In dat geval meld de server een 404-error meldingspagina.

Als gevolg hiervan word de inhoud van deze pagina niet geïndexeerd door de zoekmachines. Dit kan problemen opleveren, omdat de zoekmachines veel tijd besteden aan het crawlen en indexeren van niet-bestaande (of dubbele URL’s) op je site.

Vanwege de tijd die de Googlebot hieraan besteed op niet-bestaande pagina’s kan dit crawlen je site negatief beïnvloeden. Dit omdat mogelijke unieke URL’s niet zo snel gevonden worden.

Zorg er dus regelmatig voor dat je de 404-error meldingen verwerkt, en doorverwijst naar wel werkende url’s.

404-error melding op pagina webshop

Hoe verwerk je de 404-error meldingen?

Je kan deze 404-error meldingen doorverwijzen naar een wel werkende url. Dit kan je doen op de beheerpagina -> tools.

tools 404-error melding

Hier kom je in het overzicht van je tools. Kies hier de optie ‘URL doorverwijzen’.

url doorverwijzen

Je bent nu op de pagina waar je een URL router kan toevoegen. Klik op de button.

url router toevoegen

Geef hier de 404-error melding url op bij ‘van url’. Tevens geef je bij ‘naar url’ de url op waarheen de pagina moet verwijzen.

url opgeven van 404 melding

Klik op opslaan om de doorverwijzing door te voeren in de webshop.

In het overzicht zie je de doorverwijzingen staan. Voeg bij elke 404-error melding opnieuw een URL router toe.

overzicht url routers

Relevante vragen:
- Hoe kunnen de artikelen uit mijn winkelwagen soms verdwijnen?
- Wat betekenen de Undelivered Mail Returned to Sender mailtjes?
- Wat is iDeal?
- Wat zijn de voordelen van iDeal betaling?
- Wanneer krijg ik mijn geld van iDeal op mijn bankrekening?

Reacties

• 09-08-2017
  • Leon - Gratis Webshop Beginnen
  • RE: code 404 - fout

Goedemorgen,

Ik heb zojuist even gekeken op je webshop en zie geen foutmelding meer.

Je kunt de 404-error melding ook krijgen als je alle paginas hebt verwijderd onder het kopje paginas -> tekstpaginas. Door een nieuwe pagina aan te maken zal dit opgelost zijn.

Mocht je meer willen weten horen wij dit natuurlijk graat van je.

Leon
Team GratisWebshopBeginnen

• Carmen Ballega
  • code 404 - fout

Goedemiddag,
Als ik de website wil bekijken dan krijg ik code 404 fout.
Als leek weet ik niet hoe ik dat moet herstellen.
Graag hulp.

Alvast bedankt.

Carmen Ballega