Producten importeren met feeds van xls, xlsx en csv

Je kan je producten direct vanuit een xls, xlsx en / of csv bestand importeren in je webshop. Je kan dit doen op de beheerpagina -> tools.

tool importeren producten

Je bent nu in het overzicht van je tools. Hier kan je kiezen voor de optie ‘producten importeren’.

importeren producten

Hier kan je op ‘bladeren’ klikken om je excel bestand te selecteren.

importeren

Klik vervolgens op proef importeren.

Je komt dan op een scherm waar je kan kiezen of je alleen je producten wil updaten, en geen nieuwe wil importeren. Maar je kan hier ook kiezen voor ‘nee, ook nieuwe artikelen importeren’.

update artikelen

Aan de hand van het artikelnummer zal hij het artikel updaten, komt het artikelnummer van de import overeen met artikelnummer van je artikel zal deze worden geüpdatet.

Geef hier je gewenste kollommen op, en importeer de feed live.

live importeren

Je artikelen worden nu geüpdatet.

LET OP:
* Het import bestand moet een XLS, XLSX of CSV
* De categorie of subcategorienaam moet uniek zijn, als er een categorienaam of subcategorienaam wordt gevonden zal het product in die categorie worden geplaatst.
* Is het artikelnummer gelijk bij de import zal het product worden geüpdatet, is het artikelnummer leeg of niet bekent zal het product worden aangemaakt.

Relevante vragen:
- Hoe kan ik de product voorraad aanpassen?
- Hoe stel ik een Out of Stock Notificatie in?
- Kan ik een producten boekje maken?
- Kortingscode aanmaken
- Hoe beheer ik het gastenboek?

Reacties

• 15-01-2020
  • Marlies
  • Producten importeren

Als ik producten importeer komen deze in een wachtrij. maar hoe kan ik deze wachtrij laten verwerken

• 08-09-2017
  • Leon - Gratis Webshop Beginnen
  • RE: Productfeed

Beste Richard,

Wellicht kun je iets duidelijker zijn, want weet niet precies wat je doet.

Als je een product import doet en je maakt een kolom met de categorienaam aan zal het product in die categorie komen te staan, geef je geen categorienaam op in het excel bestand zal deze nergens in geplaatst worden.

Lukt het nu nog niet, mail me even een voorbeeld aub, ga ik voor je kijken

Met vriendelijke groet,
Leon
Team Gratis Webshop Beginnen

• 06-09-2017
  • Richard
  • Productfeed

Beste,

Ik moet bij iedere upload alle categoriekeuzes opnieuw aangeven, klopt dat

• 18-06-2017
  • Leon - Gratis Webshop Beginnen
  • RE: error

Goedenavond Jacqueline,

Wil je eens proberen om de bestandsnaam aan te passen die je upload, wellicht zit hier een apart karakter in waardoor het uploaden van het tijdelijke bestand fout gaat.

Lukt het niet hoor ik het graag van je.

Met vriendelijke groet,
Leon
Team Gratis Webshop Beginnen

• 15-06-2017
  • jacqueline
  • error

ik krijg de melding Verplaatsen van tijdelijk bestand naar uploads/upload-......csv mislukt!

• 01-12-2014
  • Ben - Gratis Webshop Beginnen
  • RE: artikelen exporteren

Beste Decolindo

Als u artikelen aan meerdere categorieen koppelt komen deze artikelen ook meerdere malen op het CSV bestand van de export voor.
Je zou dan in het CSV Excel bestand even moeten sorteren op artikelnummer dan heb je de artikelen bij elkaar staan.

Met vriendelijke groet
Ben
Team Gratis Webshop Beginnen

• 30-11-2014
  • Decolindo
  • artikelen exporteren

Goede morgen

Ik maak een export bestand om mijn voorraad weer te geven en na te tellen. Echter geeft hij heel veel artikelen dubbel en soms wel 4 dubbel weer. Hoe kan dit. Ik gebruik dit ook om de totale voorraad waarde na te gaan. Mvg Justina