Hoe maak ik een link?

Je wil van een stukje tekst een link maken naar een andere pagina (bijvoorbeeld algemene voorwaarden). Hoe maak je nu van een stukje tekst een link.

Ga op je beheerpagina naar pagina’s.

Kies hier de gewenste pagina, dit kan bijvoorbeeld tekstpagina’s maar ook categorie pagina’s zijn.

Wij nemen als voorbeeld even een tekstpagina pagina (homepagina) waarbij wij van een bepaald deel van de tekst een link naar een ander deel in de webshop willen maken.

Je bent nu in de betreffende homepagina, waar je alles met betrekking tot die tekstpagina kan wijzigen. Scrol naar beneden  waar de editor is.

Selecteer hier het (deel) van de tekst die je een link wil geven en klik op het ‘linken icoontje’ zoals hieronder is aangegeven.

Geef hier bij URL de URL op waarheen de geselecteerde tekst moet linken. Geef tevens een alternatieve tekst op, dit is goed voor de SEO.

Klik vervolgens op het tabblad ‘doelvenster’ om geef hier een gewenste doelvenster op. Een doelvenster is een venster waarheen de link zich opent.

Omdat je hier een link naar een ander deel van je webshop (algemene voorwaarden) wil geven zet je het doelvenster hier op ‘nieuw venster’. Dit omdat bezoekers die op de algemene voorwaarden klikken dat deze te zien krijgen in een nieuw venster, en je eigen webshop dus niet ‘afgesloten’ zal worden. Op deze manier zullen de klanten minder hun doel (een aankoop doen in je webshop) uit het oog verliezen.

Klik nadat je een link aan het stukje tekst hebt gemaakt nog wel even op ‘opslaan’ onderaan de editor.

Bekijk je webshop via de ‘bekijk je webshop’ knop bovenaan de beheerpagina om de wijzigingen te zien.

Relevante vragen:
- Waarom is de geplaatste afbeelding zwart?
- Kan ik mijn afbeeldingen beveiligen?
- Hoe zet ik de AMP pagina aan?
- Hoe voeg ik een afbeelding toe aan een pagina van mijn webshop?
- Hoe maak ik tekst pagina aan in de webwinkel?