Emailaccount instellen in Mozilla Thunderbird

Mozilla Thunderbird is een Open Source e-mail client, die gratis te downloaden is via www.mozilla.com/thunderbird.

1. Start Mozilla Thunderbird op. Kies in de menubalk voor Bestand (File), Nieuw (New) en vervolgens voor de optie Accounts...

2. Kies vervolgens voor de optie E-mailaccount om een nieuw e-mailaccount aan te maken. Klik op Volgende.

3. Vul je naam in bij Je naam (Your Name). Wanneer je een e-mail verstuurt ziet de ontvanger deze naam als afzender.
Vul het e-mailadres in en klik nu op Volgende (Next).

4. Vervolgens moeten de mailservers voor het versturen en ophalen van e-mail worden ingesteld.
Kies voor de optie POP of IMAP. Vul bij de inkomende e-mail www.uwdomein.nl in. Kies voor de optie Globaal Postvak IN gebruiken (Use Global Inbox) wanneer je niet wil dat de e-mail in hetzelfde postvak terecht komt als e-mail van mogelijke andere adressen. Vul voor de uitgaande e-mail (SMTP) de mailserver van je Internet Provider in bijvoorbeeld: mail.kpnplanet.nl als je Internet hebt bij KPN. De Uitgaande server is niet aanwezig wanneer er reeds een mailserver voor de uitgaande e-mail is ingesteld. Klik op Volgende (Next) om verder te gaan.

5. Vervolgens moeten de gebruikersnamen worden ingevuld voor de inkomende en uitgaande e-mail. Vul je gebruikersnaam in bij Inkomende gebruikersnaam (Incoming User Name).
Vul bij de Uitgaande gebruikersnaam (Outgoing User Name) de gebruikersnaam in die je van je Internet Provider hebt ontvangen.(Vaak is dit niks, dan kan het veld gewoon leeg blijven).
De Uitgaande gebruikersnaam wordt niet getoond wanneer er reeds een mailserver voor de uitgaande e-mail is ingesteld.

6. Tenslotte geef je aan welke naam het account moet krijgen binnen Mozilla Thunderbird.

7. Controleer de gegevens en kies ervoor om direct na het voltooien nieuwe e-mail binnen te halen. Klik op Voltooien (Finish).

8. Vul het wachtwoord in dat hoort bij je e-mailaccount en vink de optie eronder aan als je wil dat het wachtwoord wordt onthouden.

Mocht je nog vragen hebben kun je altijd even contact met ons opnemen.

Beschikbaar in:
Professional Webwinkel aanmaken Betaalde webwinkel

Relevante vragen:
Webwinkel aanmaken Waar kan ik mijn webmail lezen?
Webwinkel aanmaken Hoe maak ik een e-mailadres aanklikbaar?
Webwinkel aanmaken Kan ik meerdere e-mailadressen gebruiken?
Webwinkel aanmaken Emailaccount instellen in Microsoft Outlook 2003
Webwinkel aanmaken Emailaccount instellen in Microsoft Outlook 2007

Relevante vragen:
- Is het mogelijk om een info@voorbeeld.nl emailadres te maken?
- Hoe stel ik mijn auto replay in op mijn e-mailadres?
- Waar kan ik mijn webmail lezen?
- Hoe maak ik een e-mailadres aanklikbaar?
- Kan ik meerdere e-mailadressen gebruiken?

Reacties

• 02-01-2015
  • Ben - Gratis Webshop Beginnen
  • RE: probleem met inkomende mail

Beste U-Properties

Wellicht gebruikt u een verkeerde gebruikersnaam en/of wachtwoord.
Uw gebruikersnaam is altijd info.naam zonder zonder .nl en zonder @

Op de beheerpagina van uw webshop kunt u onder het kopje webmail de email gegevens aanmaken en/of bekijken.

Met vriendelijke groet
Ben
Team Gratis Webshop Beginnen

• 30-12-2014
  • U-Properties
  • probleem met inkomende mail

Ik heb een account aangemaakt in Thunderbird. Uitgaande mail = OK behalve kopieeren naar map sent. Inkomende mail herkent hij het wachtwoord niet. Als inkomende mailserver volgens instructie www.u-properties gebruikt/ poort143

Graag advies

• 19-04-2014
  • Ren Haagsma
  • Lukt niet

Het lukt mij niet om een e-mail account aan te maken in firefox. De hierboven beschreven handelingen zijn niet van toepassing op de nieuwste versie van dit programma. Ik heb het verschillende malen geprobeerd met als resultaat dat ik nu na 1 poging voor 4 uur geblokkeerd word. Kunt u mij helpen

Groet
Ren Haagsma

• 30-10-2011
  • Leon - Gratis Webshop Beginnen
  • RE: werkt niet

Goedemiddag,

U kunt niet inloggen met uw webwinkel gegevens, uw e-mail gegevens zijn verzonden naar uw e-mailadres die u gebruikt heeft voor het aanmaken van uw webwinkel.

Hiermee kunt u inloggen op uw e-mail.

Met vriendelijke groet,
Leon
Team Gratis Webshop Beginnen

• 30-10-2011
  • Gopala
  • werkt niet

Als ik hier een email adres probeer aan te maken bij een webshop die ik bij deze site heb gekocht lukt dit niet. Hij zegt dat de gebruikersnaam of wachtwoord ongeldig is. Is er een manier dat ik dan via de website beheerpagina of iets dergelijks een email adres bij mijn domeinnaam kan aanmaken.