Hoe werkt de bol.com koppeling?

Met de automatische bol.com koppeling beheer je automatisch de prijzen, de voorraad en synchroniseert je webshop met bol.com. Daarbij gaat de orderimport ook automatisch als je de koppeling actief hebt.

Je kunt met de bol.com koppeling 2 accounts gebruiken, heb je een Nederlandse en een Belgische account kan dit beide worden gebruikt, zodat je de producten in zowel Nederland als België kunt aanbieden.

Orders komen elke 15 minuten binnen in je webshop. Bol.com orders herken je aan het blauwe bolletje achter de bestelling.bol icoontje Komt de order binnen, zal de voorraad worden geüpdatet worden.

Je kan op die manier de pakbonnen printen via je eigen beheerpagina zoals je gewent bent met je eigen verkooporders. Je past de status aan (bijvoorbeeld naar bol order verzonden niet betaald), en dan moet je enkel in het systeem van bol.com de order op de verwachte levertijd zetten en versturen.

De klant krijgt dan alle correspondentie e-mail berichten via bol.com.

Deze koppeling is alleen vanaf het basis pakket mogelijk.

Hoe maak je de koppeling met bol.com?

Ga op de beheerpagina naar apps.

app bol koppeling

Je bent nu in het overzicht van de apps. Hier kan je kiezen voor de optie ‘bol.com’.

bol

Je bent nu in de beheer omgeving de FTP en API gegevens van Bol.com Nederland en Bol.com België invullen om de koppeling gegevens in te vullen.

instellen koppeling bol

Maar hoe kom je aan deze instellingen?

Je kan een bol.com verkoopaccount gratis aanvragen (wel KVK vereist).  Wanneer je inlog gegevens hebt ontvangen van bol.com kan je inloggen op het verkopers account.

inloggen op verkopersaccount bol

Je komt nu in het overzicht van je verkopersaccount. Klik hier rechtsboven op ‘je accountnaam’  -> en dan instellingen.

API instellingen

Je komt in de instellingen pagina uit. Hier moet je klikken op ‘API instellingen’ onder het kopje diensten.

API diensten instellen

Zet hier de volgende instelling op NEE. De voorraad wil je namelijk via de FTP laten verlopen, en niet via deze API instelling.

API beheren op nee zetten

Scrol nu naar beneden. Hier kan je op de blauwe button ‘genereer API key’ klikken. De twee velden (public key en private key) worden nu gevuld met codes. Deze twee keys moet je ingeven bij de koppeling.

Let erop dat je de public key en de private key niet door elkaar haalt (en je de PRODUCTIE key genereerd).

API keys ophalen

Deze API keys zijn nodig voor het automatisch importeren van de orders van bol in je eigen verkooporder overzicht.

Je moet nu de FTPS gegevens nog ophalen om de voorraad en prijs op bol te beheren. Je kan deze ophalen via de link bij de bol.com koppeling.

product voorraad en prijs update

Volg hier de stappen van de FTPS aanvraag. Bij een vraag moet je ook IP adres opgeven,  geef hier IP adres: 81.30.39.96 op.

Klik op verzend om de FTPS gegevens aan te vragen.

vraag FTPS aan

Je krijgt binnen 2 werkdagen een mail van bol.com met de FTPS inloggegevens. In dit mail staat een wachtwoord FTPS, deze kan je opgeven bij de koppeling.

wachtwoord FTPS

Als je deze twee dingen hebt ingevoerd (de FTPS gegevens, en de API keys) dan werkt de koppeling.

Je kan er nu nog voor kiezen om de verkoopprijzen op bol te verhogen met een ‘bedrag’ en/of met ‘aantal procenten’. Het is verstandig de prijs in ieder geval met €1,00 te verhogen (bedrag dat bol.com sowieso vraagt, en jij moet afdragen aan bol) en een percentage te verhogen welke van toepassing is op jouw verkoopcategorie.

Relevante vragen:
- Hoe werkt de webwinkelkeur koppeling?
- Hoe werkt de snappex koppeling?
- Hoe werkt de EDC erotische groothandel koppeling?
- Hoe werkt de koppeling met E-boekhouden?
- Hoe werkt de Myparcel koppeling?